keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Turkinpippurinen sitruunasuklaakääretorttu

Ostin meijeriltä halvalta kermaa ja sitä jäi yli muusta leipomisesta. Nopea, simppeli ja maukas tapa hävittää kerma on tehdä kääretorttu!


Suklaa ja raikas sitruuna on lyömätön yhdistelmä, johon turkinpippurit tuovat kivan säväyksen. Epämääräiset tummemmat kohdat täytteeessä ovat noita mystisiä väkeviä piristeitä.



TURKINPIPPURINEN SITRUUNASUKLAAKÄÄRETORTTU

Pohja

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl jauhoja + perunajauhoja ( noin 60/40 suhteessa, jauhoja enemmän)
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa

  1. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Sekoita kuivataineet sihdin läpi 3-4 erässä nuolimella sievästi nostellen vaahtoon. 
  3. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 6 minuuttia. Jos käytät fariinisokeria, kääretorttu joutunee olemaan jopa 7 minuuttia, johtuen fariinisokerin kosteudesta. 
  4. Kaada isolle leivinpaperipalalle sokeria sieväksi ja ohueksi kerrokseksi ja kaada paistettu kääretorttu nurin siihen. Kastele keittiöpyyhe jääkylmällä vedellä ja laita se kääretorttupohjan leivinpaperipuolelle päälle. Valmistele täyte.
Täyte

2,5 dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa (tai 200 g rahkaa ja 1 dl sitruunamehua)
1 rkl vanilijakreemijauhetta
1½ dl turkinpippurirouhetta

  1. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Yhdistä sitruunarahka siihen nuolijalla sekoitellen. 
  2. Lisää vanilijakreemijauhe ja turkinpippurit
  3. Poista pyyhe kääretortun päältä ja irrota leivinpaperi (toivonmukaan) helposti pohjasta. 
  4. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Kerros saa olla melko paksu. Vanilijakreemin ansioista täytteestä muodostuu jämäkkää
  5. Rullaa kääretorttu ja kieritä leivinpaprin päät kiinni, jotta tulee tiukka rulla. Pane kääretorru kylmään +30 minuutiksi. Nauti kahvin kera, ja varaudu: torttu menee hyvin kaupaksi ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti