tiistai 15. maaliskuuta 2016

Puolukkapiirakka

Kahvipulla loppu, keksit loppu.. Kahvi hetki pilalla. Riittävän hyvä syy leipoa piirakka. 

Kavensin piirakan pohjaa käyttämällä piimää maidon, kerman ja osalti rasvan korvikkeena. Silti pohjasta tuli mehevä. Itseasiassa olisi pitänyt panna ehkä hieman enemmän jauhoja, koska pohjasta tuli melkeinpä liiankin pehmeä. Lisäsinkin tähän ohjeeseen 1/2 desiä jauhojen määrää. 


"Ku o mehevvää piirakkaa suusa ni jo o hyvä olla sumpilla!"

PUOLUKKAMURUPIIRAKKA

Pohja 
4 munaa
2 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
7 1/2 dl jauhoja 
3 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta 
2 tl soodaa
100 g pehmeää voita
4 dl piimää 
Pinnalle

6 dl puolukoita 
Muruseos

50 g kylmää voita 
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl jauhoja 
1-2 rkl vettä 
  1. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Nostele osa kuivista-aineista vaahtoon. Lisää pehmeä voi, piimä ja loput kuivat aineet vuorotellen. 
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja kaada marjat päälle. 
  4. Sekoita astiaan muruseoksen kuivat ainekset ja nypi voi niihin. Lisää vesi sitomaan seosta. Levitä marjojen päälle. 
  5. Paista piirakkaa 20-30 min kunnes kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti