torstai 25. helmikuuta 2016

Snickers piirakka

Selailinpa taas joskus muinoin netin kummallista maailmaa etsien uusia inspiraatioinlähteitä uusien leipomisideoiden ja -kohteiden toiveessa. Tulipa sitten puheeksi miehen kanssa, kuinka hän on joskus synttäreillä syönnyt Snickers piirakkaa ja se oli kuulema äärimmäisen hyvää - sellaista saisi hänellekin tehdä. Kuukausi tai reilu myöhemmin, päätinpä sen vihdoin toteuttaa. Alkuperäinen ideani oli tosin tehdä tuplasuklaa keksejä/muffeneita tai mokkapaloja, mutta mies halusi Snickerspiirakan, joten enhän minä voinut kieltäytyäkään. :D

Pikaisen selailun ja perehtymisen jälkeen löysin kolme varteenotettavaa reseptiä millä voisi piirakan toteuttaa. Pullahiiren versio oli oikein tykätty ja siitä löytyi monesta blogista versioita. Tosin se oli kakku eikä piirakka. Vaikuttaa herkulliselta, mutta nyt halusin piirakan. Ja olin laiska alkaa laskemaan kuinka muuttaa se pellille. Onnekseni löysin myös Ranteita myöten taikinassa -blogin version, joka oli juuri pellille tehty. Joskaan kaikkia aineksia minulla ei ollut, joten jouduin hieman reseptiä muuttamaan ja samalla hieman kevensin sitä. Hahah. Tästä tuli mieleen tarina, joka tapahtui juuri ennen kauppaan lähtöä.. Mieheni totesi kaverilleen; "Se o aina yksi pelottava mysteeri millaista siitä emännän leipomuksesta tulee" "Ei kai siinä voi epäonnistua, ku tekee ohjeen mukaan?" "Vaan ku ei se tee. Ku, jos ei ole kaikkia ainesosia, niin sitten käytetään valkosipulia tai ties mitä! Tosin pakko sanoa aina ne on hyviä olleet. En edes muista milloin olisi ollut sellaista, jota ei tarvitisi toiste tehdä".  Eihän tuossa voinut kuin nauraa ja ihmetellä kuinka pelottavan hyvin hän minut tuntee :'D

Pohjasta tuli todella mehevää, pehmeää ja ilmavaa. Aaah. Pitänee testata sitä johonkin muuhunkin! :) 




SNICKERS PIIRAKKA


POHJA 

4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilijasokeria
100 g voi sulaa
~ 200 g turkkilaista jogurttia
2,5-3 dl suolapähkinöitä

KINUSKI

2 dl kermaa
2 dl fariniinisokeria

KUORUTE
~ 150 g tummaa suklaata
½ dl kermaa

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet omassa astiassan ja sulata voi. Pane uuni 200 asteeseen lämenemään.
  2. Sekoita sulatettuun voihin turkkilainen jogurtti. Sekoita vuoron perään jauhoseosta ja voi-jugurtti -seosta munasokeri -vaahtoon.
  3. Kaada pellille ja paista noin 15 minuuttia.
  4. Valmista kinuski. Lämmitä kasarissa kerma ja sokeri. Anna kiehua koko ajan sievästi ja hämmennä välillä noin 20-30 minuutin ajan. Kinuski on valmista, kun se ei enää hajoa veteen. (ks ohje Kinuskikissa)
  5. Levitä ohut kerros kinuskia paistetun piirakkapohjan päälle. Ei haittaa vaikka piirakka olisi vielä lämmin. 
  6. Kaada suolapähkinät seuraavaksi kinuskin päälle ja loput kinuskit. Anna jäähtyä.
  7. Valmista suklaakuorute: sulata kattilassa (samassa jossa kinuski oli) suklaata ja kermaa. Levitä piirakan päälle tasaiseksi kuoruutteeksi.
  8. Anna kovettua miellään seuraavaan päivään. Nauti.

Resepti on muunnos Ranteita myöten taikinassa -blogin versiosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti