perjantai 5. helmikuuta 2016

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

Legendaariset amerikkalaiset suklaahippu keksit: ulkoa rapeita ja sisältä pehmeän sitkeitä, ja niin täyteläisen suklaisia. Nam. Mutta myös tajuttoman rasvaisia ja sokerisia. Päätin kokeilla kevyempää versioita pikkasen vähentämällä sokeripitoisuutta ja korvaamalla puolet rasvasta kreikkalaisella jugurtilla (rehellisesti sanottuna sitä taisi kyllä jopa yli puolet). Makoisia ja hyviä olivat! Ei ehkä niin rapeita kuin pelkkää voita käyttäessä, muttei kuitenkaan ihan keksin ja whoopien välimuoto, kuten kerran tein käyttämällä jugurtin tilalla maitorahkaa. :P

Keksikasa


AMERIKKALAISET SUKLAAHIPPUKEKSIT

1 3/4 dl fariniinisokeria
1/2 dl hienoa sokeria
2 tl vanilijasokeria
150 g voita (korvaa ½ määrästä kreikkalaisella jugurtilla halutessasi)
1 muna
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä (tai 1 1/4 tl perunjauhoja)
1 tl soodaa
2-3 dl tummaa suklaa hippuja
ripaus suolaa

  1. Vatkaa rasva/jugurtti ja sokerit vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää muna rasva/jugurtti + sokeri -seokseen.
  4. Lisää kuivat aineet, ja viimeisenä suklaahiput varovaisesti sekoittain. 
  5. Peitä kulho leivinpaperilla ja pane jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. 
  6. Lämmitä uuni 175°C
  7. Lusikoi pieniä annoksia kahdella pikkulusikalla leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä väliä keksien ympärille, koska ne leviävät paistattaessa.
  8. Paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskettuneita.
  9. Nostele paistetut keksit lautaselle jäähtymään.

Alkuperäinen resepti: Wicked sweet kitchen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti